Handleiding registratie bestaande (land)bouwvoertuigen

Vanaf 1 januari 2021 kunnen bestaande (land)bouwvoertuigen zonder keuring bij de RDW worden geregistreerd. Om u daarbij te helpen hebben we een handige en vooral zeer praktische infographic op onze website geplaatst en hebben we ook een registratieformulier om u te helpen bij het verzamelen van alle gegevens van uw voertuigen. Het voordeel van in 2021 registreren? Je bespaart geld.

Download hieronder de infographic om inzicht te krijgen in de registratie-, kentekenplaat- en APK-plicht voor (land)bouwvoertuigen. Zo komt u precies te weten welke voertuigen u moet registreren, hoe het zit met het kenteken en wat u moet registreren. 

Heeft u al deze stappen doorlopen vergeet dan niet om na ontvangst van uw tenaamstelling ook uw verzekeraar op de hoogte te stellen!

Infographic registratie (land)bouwvoertuigen RDW | Evax
Infographic registratie (land)bouwvoertuigen RDW | Evax

Voertuiggegevens verzamelen

Om de registratie snel en soepel te laten verlopen is het handig om alvast de voertuiggegevens te verzamelen. Hiervoor is onderstaand registratieformulier bedoeld met bijbehorende toelichting. Dit formulier mag u niet naar RDW sturen maar is voor eigen gebruik.

Na het verzamelen van alle voertuiggegevens vult u alles in op de registratiewebsite van RDW, dit kan vanaf 1 januari 2021.

Opgelet. Wilt u minimaal 25 (land)bouwvoertuigen registreren? Maak dan gebruik van een zogenaamde bulkaanvraag bij de RDW. Dit wordt vanaf uiterlijk 1 april mogelijk via een speciale Excel. Gebruik tot die tijd een eigen Excel. 

Hulpformulier registratie (land)bouwvoertuigen RDW | Evax
Hulpformulier registratie (land)bouwvoertuigen RDW | Evax
Toelichting hulpformulier registratie (land)bouwvoertuigen RDW | Evax
Toelichting hulpformulier registratie (land)bouwvoertuigen RDW | Evax

Meer uitleg of informatie nodig?

Kijkt u eens rustig naar onderstaand filmpje. Daarmee zullen veel zaken een stuk duidelijker worden.

Contact

Neem gerust contact met ons op,
wij helpen u graag!

Contactformulier

Duizel

Ganzestaartsedijk 23
5525 KC Duizel

Tel: +31 497-591 444
E-mail: info@evax.nl

Grashoek

Helenaveenseweg 14
5985 NM Grashoek

Tel: +31 77-306 6050
E-mail: info.grashoek@evax.nl

Over Evax

Bij Evax bent u aan het juiste adres voor de verkoop, de reparatie en het onderhoud van nieuwe en gebruikte machines en werktuigen. Van loader en tractor tot rooimachine en bosfrees: Wij zijn u graag van dienst vanuit onze vestigingen in Duizel en Grashoek.